Vaasa Game Days 2015

Retropelikerho Pelikasetti, Vaasan Energiainstituutti (VEI) ja West Coast Startup -kasvuyrittäjyyshautomo järjestävät yhdessä Vaasan yliopiston viestintätieteiden oppiaineen kanssa Vaasa Game Days -tapahtuman Vaasan yliopistolla tiistaina ja keskiviikkona 8.-9.12.2015. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on sanomalehti Pohjalainen.


Mikä on Vaasa Game Days

Vaasa Game Days on digitaalisiin ja analogisiin peleihin sekä pelialalla toimiviin yrityksiin keskittyvä kansainvälinen tapahtuma. Se on pelialan yritysten ja siitä kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka, jossa alan toimijoihin, niiden peliuutuuksiin ja muihin alaan liittyviin asioihin pääsee tutustumaan henkilökohtaisesti.

Tapahtumassa ovat esillä konsoli- ja tietokonepelit sekä laitteet eri vuosikymmeniltä vanhoista klassikoista tuoreisiin uutuuksiin. Lisäksi esillä on videopeliautomaatteja, lautapelejä ja kaikkea muuta pelaamiseen liittyvää.

Tapahtumassa yritykset esittäytyvät ständeillään esimerkiksi peliuutuuksien tai muiden tuotteiden kautta. Tarjolla on myös erilaisia peliturnauksia, asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä muita alaan liittyviä mielenkiintoisia ohjelmanumeroita.

Missä tapahtuma järjestetään

Tapahtuma järjestetään Vaasan yliopistolla sijaitsevassa Fabriikki -rakennuksessa, jossa sijaitsevat pelialan toimijoiden ständit sekä muut tapahtumaan liityvät toiminnot, kuten retropelialue ja pelialan asiantuntijoiden puheenvuoroja tarjoava seminaarisali.

Kohdeyleisö

Vaasassa on useita korkeakouluja, joissa on yhteensä noin 12 500 opiskelijaa. Nämä opiskelijat ovat tapahtuman yksi tärkeä kohderyhmä, mutta tapahtuma on tietenkin suunnattu kaikille pelialasta kiinnostuneille, olivat he sitten opiskelijoita, alan harrastajia, ammattilaisia tai muuten vain pelaamisesta kiinnostuneita.

Tapahtuman alustava aikataulu

Tiistai 8.12.2015

  • 12:00 - 19:00 Retropelialue, Arcade -halli, näytteilleasettajien ständit ja muu tapahtumatarjonta avoinna Fabriikin 1. kerroksessa.

Luennot ja yritysten puheenvuorot

  • 13:00 – 15:30 Asiantuntijoiden puheenvuorot sekä yritysesittelyt luokassa F141. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Keskiviikko 9.12.2015

  • 12:00 – 18:00 Retropelialue, Arcade-halli, näytteilleasettajaien ständit ja muu tapahtumatarjonta avoinna Fabriikin 1. kerroksessa.

Luennot ja yritysten puheenvuorot

  • 13:00 – 15:30 Asiantuntijoiden puheenvuorot sekä yritysesittelyt luokassa F141. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Peliturnaukset kumpanakin päivänä

Tarkemmat aikataulut Vaasa Game Days -peliturnauksista ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

 

Lisätietoa

Teemu Närvä, Tiedotuspäällikkö, Vaasan Energiainstituutti, 0400 817 006, etunimi.sukunimi@vei.fi
Olli Raatikainen, yliopisto-opettaja, Vaasan yliopisto, 029 449 8404, etunimi.sukunimi@uva.fi